Din HVAC enhet kan betraktes som hjertet og sjelen i ditt hjem. Når ovnen eller klimaanlegget pumper ut komfortabel luft, bærer kanalene den til der du bor i hjemmet. For å sikre at det fungerer for deg som du ønsker det til, sjekk ut tipsene nedenfor.

Når du kjøper et nytt HVAC-system for hjemmet ditt, må du sørge for at det er energieffektivt. I disse dager er de fleste nye HVAC-systemer energieffektive; det er en energi stjerne etikett på utstyret. Men for å være sikker på at brukskostnadene ikke går gjennom taket, velg utstyr som er energieffektivt.

Hvis du har en god erfaring med et HVAC-produkt eller entreprenør, gi andre beskjed. Gå på nettet og legg inn en anmeldelse slik at folk enkelt kan finne ut hvem og hvilke merker du skal stole på. Samtidig kan du sjekke anmeldelser på nettet for å finne ut mer om hva som er tilgjengelig.

Når våren kommer og dagene begynner å varme opp, ring inn en proff for å gi hvac en gang over. Dette vil sikre at klimaanlegget fungerer som forventet hele sommeren, og stopper deg fra å svette det ut når du minst forventer at systemet skal mislykkes.

Rengjør de permanente luftfiltrene eller skift ut engangsfiltre hver eneste måned. Hvis du har valget, er en elektrostatisk det beste alternativet på markedet i dag. Pass på at du slår av enheten før du endrer filteret, da det aldri skal kjøres uten at et filter er på plass.

Hver vår er det på tide å rengjøre innsiden av kondensatorenheten, inkludert viften og den følsomme spolen. Pass på å slå av strømmen først; Du vil ikke at noe skal bevege seg. Ta av grillen og trekk knivene ut for å rengjøre dem.

Riktig HVAC-system skal ha forseglede luftkanaler for å minimere oppvarming eller kjøletap når luften beveger seg til forskjellige rom. Kravene til oppvarming eller kjøling i ulike rom i hjemmet bør tas i betraktning. Det er ingen grunn til å øke energiforbruket ved å kontrollere temperaturen i rom som brukes svært lite.

Få HVAC-systemet reparert to ganger i året. Dette bør kontrolleres ofte for rusk og funksjonsfeil. Selv om du ikke kan se noe galt, kan det å sjekke det hjelpe deg med å finne og reparere noen mulige problemer.

Når du ikke lenger bruker utendørs klimaanlegg, må du beskytte den med et stramt deksel. Dette vil holde den fri for rusk, frost og snø slik at du får en arbeidsenhet når våren kommer, og du er klar til å avdekke den og bruke den igjen.

Disse tipsene vil hjelpe deg med å holde HVAC-systemet i god form for hele tiden du bor i hjemmet ditt. Skriv ut dette og gå tilbake til det en gang i året, slik at du vet hva du må gjøre. Jo mer innsats du legger inn i hjemmet ditt, jo mer fordel vil du få fra det.